Taxatie bedrijfspand

Taxatie bedrijfspand laten uitvoeren? Wilt u een bedrijfspand kopen of verkopen? Dan is het belangrijk om te weten wat de marktwaarde is. Niet alleen voor uzelf maar ook voor banken en financiële instellingen is een juiste marktwaarde belangrijk. De marktwaarde moet volgens wet- en regelgeving in een taxatierapport worden vastgesteld.

Hierbij moet tevens worden voldaan aan de European Valuation Standards (EVS) dan wel de International Valuation Standards (IVS). De register-taxateurs van Duresta staan ingeschreven in het register NRVT en stellen taxatierapporten op die voldoen aan voornoemde standaarden.

Doelen taxatie bedrijfspand

Naast voornoemde doeleinden zijn er nog een aantal situaties waarvoor u een taxatie voor een bedrijfspand kunt laten uitvoeren.

  • Taxatie voor de aankoop van een bedrijfspand
  • Taxatie voor de verkoop van een bedrijfspand
  • Taxatie voor de financiering van een bedrijfspand
  • Taxatie voor belastingzaken
  • Taxatie voor de jaarrekening
  • Taxatie voor herontwikkeling
  • Taxatie van nieuwbouw of te ontwikkelen vastgoed
  • Taxatie om te bepalen of de WOZ-waarde correct is vastgesteld

Nederlands Register voor Vastgoed Taxateurs (NRVT)

Onze taxateurs staan ingeschreven in het Nederlands Register voor Vastgoed Taxateurs (NRVT) in de kamers wonen, bedrijfsmatig vastgoed en WOZ en zijn daardoor bevoegd voor het opstellen van taxatierapporten voor banken en financiële instellingen. Zij voldoen aan alle kwaliteitseisen en volgen permanente educatie om goed op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het taxeren van vastgoed.

Taxatie Management Instituut (TMI)

Naast de registraties van onze register-taxateurs in het NRVT zijn wij aangesloten bij het Taxatie Management Instituut (TMI) en werken wij met de uniforme rekenmethodieken en taxatierapporten van het Taxatie Management Systeem (TMS). Het TMS is een taxatiesysteem dat is ontwikkeld door en voor taxateurs van bedrijfsmatig vastgoed. Hoofddoel van het TMS is dat alle taxateurs werken met dezelfde uitgangspunten zodat taxatierapporten beter vergelijkbaar worden.

VBO

Duresta is aangesloten bij de branchevereniging VBO. Taxateurs die zijn aangesloten bij VBO zijn gerenommeerd en beschikken over een up-to-date kennis over het taxeren van bedrijfsmatig vastgoed. Zij taxeren conform de internationale taxatiestandaarden en stellen gevalideerde taxatierapporten op.

VBO is aangesloten bij de Nederlandse werkgeversorganisatie VNO-NCW en in Europees verband bij de CEPI. Voor het waarborgen van de kwaliteit van het taxatievak en het uniform gebruik van de European Valuation Standards (EVS) is VBO aangesloten bij TEGoVA.

Uw bedrijfspand laten taxeren?

Uw bedrijfspand laten taxeren door de Register Taxateurs van Duresta! Vraag hiernaast een vrijblijvende offerte aan of bel ons direct!