Wet betaalbare huur

Aedes, VNG en de Woonbond roepen de Eerste kamer op de Wet Betaalbare huur waarmee woekerprijzen in de vrije sector worden aangepakt snel te behandelen. Anders dreigt de geplande ingangsdatum van 1 juli 2024 door een langzame behandeling van de Eerste Kamer uit zicht te verdwijnen. De doelstelling is nog steeds om de nieuwe puntentelling en huurprijscheck per 1 juli 2024 in te laten gaan.

Duidelijkheid nieuwe puntentelling en huurprijscheck

De koepelorganisaties van corporaties, gemeenten en huurders roepen de Kamer op de Wet betaalbare huur zo snel mogelijk te behandelen, zodat er een zorgvuldige en tijdige invoering van de Wet betaalbare huur kan plaatsvinden. In de brief schrijven de organisaties dat bouwende beleggers prima met de wet uit de voeten kunnen, maar vooral wachten op duidelijkheid. Voor projectontwikkelaars is het belangrijk om duidelijkheid te hebben hoe de nieuwe puntentelling voor huurwoningen eruit gaat zien zodat voorafgaand aan de realisatie duidelijkheid ontstaat over de maximaal redelijke huurprijzen.

Brief aan Eerste Kamer over Wet betaalbare huur

In een brief aan de Eerste Kamerleden schrijven de drie organisaties:

‘Elke maand uitstel betekent nieuwe huurders die huren tot 2.000 euro in de maand mogen betalen voor woningen waar niet eens zo lang geleden nog heel betaalbaar gewoond kon worden. Laat dat niet gebeuren.’

‘Alle partijen, gemeenten, verhuurders en huurders willen duidelijkheid en zekerheid. Deze wet is na eerdere opmerkingen van de Raad van State door zowel de minister als de Tweede Kamer aangepast ten faveure van verhuurders zodat zij rendabel kunnen blijven verhuren. Tegelijkertijd zorgt de Wet ervoor dat bij veel nieuwe huurcontracten de huurprijs omlaag gaat, passend bij de kwaliteit van de woning. Dat is hard nodig.’

Puntentelling huurwoning 2024

Wilt u zekerheid over de puntentelling met onderbouwing volgens de Wet betaalbare huur? Neem dan contact met ons op via 085-4011166 of via info@duresta.nl. Wij leveren standaard 2 rapportages, één op basis van de huidige wetgeving en één op basis van de wetgeving zoals die per 1-7-2024 mogelijk gaat gelden.

In combinatie met de volgende diensten hanteren wij scherpe maatwerk prijzen:

– Energielabel
– Verbeteradvies puntentelling (voor optimalisatie huurpunten)
– Verbeteradvies energielabel (voor verbetering energielabel)
– Meetrapport NEN 2580 (i.c.m. vlakkentekening)
– Floorplanner plattegrond 2D en 3D (t.b.v. Funda)
– Taxatieverslag WOZ (bij ontbreken WOZ-waarde)
– BENG berekening (voor nieuwbouwwoningen)
– Bouwbesluittoets (daglichtberekening, ventilatieberekening, MPG berekening, VG/GO berekening, spuiventilatieberekening)

Wij berekenen standaard een puntentelling volgens de huidige wetgeving en een concept puntentelling op basis van de wetgeving zoals die per 1 juli 2024 gaat gelden. Daarnaast maken wij inzichtelijk wat de mogelijkheden zijn om te huurpunten te maximaliseren.

Laatste nieuws

Laatste tweets

Twitter Sent An Error: Could not authenticate you.