Bij Duresta kun je terecht voor een NEN 2580 meting

Duresta is dé specialist voor nieuwbouw, renovatie- en transformatieprojecten. Wij verzorgen voor onder andere projectontwikkelaars en makelaars alle berekeningen en rapportages die nodig zijn voor de aanvraag van de omgevingsvergunning, verkoop of verhuur. Zowel particulieren als zakelijke opdrachtgevers kunnen bij ons terecht. Profiteer van de zekerheid van een gecertificeerd adviesbureau! Onze gedreven adviseurs en inspecteurs worden verbonden door hun passie voor vastgoed en met onze kennis en expertise realiseren wij de rapportages die jij nodig hebt! Duresta maakt gebruikt van efficiënte opnamemethodieken en slimme applicaties, waarmee wij inzichtelijk maken hoe rendementen kunnen worden verhoogd, kosten kunnen worden bespaard en wordt voldaan aan wet- en regelgeving. Wij bieden objectieve en onafhankelijke inspecties, eerlijke en praktische adviezen en een optimale prijs/kwaliteitverhouding. Je kunt bij ons onder andere terecht voor het bepalen van een energielabel, een rapportage van de puntentelling van een zelfstandige woning, een meetrapport voor woning of bedrijfspand en een verbeteradvies voor het energielabel. Wil je meer informatie of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Voorbeeld van een plattegrond met indeling kantoortransformatie

Ontvang jouw NEN 2580 meetrapport bij Duresta

NEN 2580 is een richtlijn waarmee oppervlakten van onroerende zaken eenduidig en objectief gemeten kunnen worden. Hiermee kan exact de gebruiksoppervlakte en inhoud van een woning of bedrijfspand worden bepaald. Een gecertificeerd bedrijf als Duresta kan voor jou deze meting uitvoeren. Onze specialisten hebben verstand van zaken en werken volgens gestelde regels en richtlijnen. In de NEN 2580 norm staan onder andere meerdere oppervlaktedefinities, zoals de gebruiksoppervlakte (GO), verhuurbare vloeroppervlakte (VVO), bruto vloeroppervlakte (BVO), nette vloeroppervlakte (NVO) en tarra oppervlakte (TO). Wij hebben in de afgelopen jaren onder andere woningen, ziekenhuizen, kantoren, winkels, monumenten en verzorgingstehuizen voorzien van een meetrapport, inclusief meetcertificaat en vlakkentekening. Wanneer je bij ons naast een meetrapport ook gebruik wilt maken van andere diensten, kunnen wij een aantrekkelijke korting bieden. Meer informatie? Neem contact met ons op!

Een meetrapport voor een woning nodig? Wij helpen je!

Bij het verhuren van bedrijfsmatig vastgoed, zoals kantoren, bedrijfspanden en winkels, wordt met name gekeken naar de bruto vloeroppervlakte (BVO) en de verhuurbare vloeroppervlakte (VVO). Deze oppervlakten kunnen volgens de NTA2581 op twee manieren vastgesteld worden: op basis van een inmeting ter plaatse (type A) of op basis van een inmeting vanaf tekening (type B). Een NEN 2580 meetrapport type A wordt gedaan wanneer er geen bouwtekeningen voorhanden zijn of indien de bouwtekeningen niet meer actueel zijn. Hierbij wordt het pand nauwkeurig met laserapparatuur ingemeten en bij dit meetrapport ontvang je een meetcertificaat, een meetstaat, een vlakkentekening en een toelichting. Door onze adviseurs en inspecteurs worden de bruto vloeroppervlakte en de verhuurbare oppervlakte vastgesteld volgens de NEN 2580 en de meetrapporten worden opgesteld volgens de NTA 2581. Bij een NEN 2580 meetrapport type B wordt er aan de hand van beschikbare tekeningen een meetrapport opgesteld. Aan de hand van deze tekeningen wordt de oppervlakte bepaald. De inmeting vanaf tekeningen is minder nauwkeurig dan de inmeting ter plaatse, omdat afwijkingen in de uitvoering/bouw niet worden meegenomen. Wil je meer weten over het maken van een meetrapport aan de hand van een NEN 2580 meting? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Voor een NEN 2580 meetrapport ben je bij Duresta aan het juiste adres

Heb jij een meetrapport voor een woning nodig waarin de exacte inhoud en gebruiksoppervlakte is opgenomen? Dan zit je bij Duresta goed. Wij hebben het manifest van MVO Nederland (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) onderschreven en zijn geregistreerd als partner van MVO Nederland. Onze bedrijfsvoering is zoveel mogelijk ingericht op de basis van de MVO principes en daardoor kunnen onze opdrachtgevers altijd op ons rekenen. People, Planet en Profit zijn hierbij de belangrijkste uitgangspunten. Wij leveren een positieve bijdrage aan de maatschappij aan de hand van een goede visie en een helder beleid. Hiermee werken wij aan duurzaamheid. Je kunt bij ons daarom ook terecht voor het bepalen van het energielabel en een advies om het energielabel te verbeteren. Welke maatregelen zijn nodig om de woning of het bedrijfspand energiezuiniger en comfortabeler te maken? Duresta helpt je hier graag bij. Daarnaast ben je bij ons ook aan het juiste adres voor een NEN 2580 meting, waarmee de oppervlakte van gebouwen wordt bepaald. Zo weet je precies wat bijvoorbeeld de verhuurbare vloeroppervlakte is. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op voor de mogelijkheden!