Wat is een energie-index?

De energie-index is een getal dat uitdrukt hoe energiezuinig een woning is. Hoe lager het getal, hoe energiezuiniger de woning. Voor het opstellen van een energie-index worden ongeveer 150 woningkenmerken opgenomen. Het gaat dan om de installaties, de aanwezigheid van isolatie en de maatvoering van de vloeren, muren, ramen, panelen, deuren en daken.

Na de registratie van de energie-index wordt door de overheid (RVO) een definitief energielabel vastgesteld en aangeleverd. De resultaten kunnen wij snel opleveren aangezien wij als bedrijf zijn gecertificeerd voor de BRL9500.

Verschil energie-index en definitief energielabel

De energie-index is gebaseerd op ongeveer 150 kenmerken waardoor er een gedetailleerd beeld van de energiezuinigheid van een woning ontstaat. Hulp nodig bij het berekenen van de energie-index? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan hiernaast.

Het definitief energielabel is gebaseerd op slechts 10 kenmerken waardoor er een vertekend beeld van de daadwerkelijke energiezuinigheid van een woning kan ontstaan.

Energie-index berekenen in puntentelling

De energie-index is een onderdeel van de puntentelling uit het woningwaarderingsstelsel. Hoe lager het getal, hoe meer punten er worden toegekend voor het berekenen van de maximaal redelijke huurprijs. Energielabels die op basis van de methodiek voor 1 januari 2015 zijn vastgesteld mogen worden toegepast in de puntentelling.

Let op! Voorlopige en definitieve energielabels die na 1 januari 2015 zijn afgegeven zijn niet toepasbaar in de puntentelling.

Verbetering energie-index en/of puntentelling

Indien blijkt dat een woning onvoldoende huurpunten haalt voor verhuur in de liberale huursector kan het puntentotaal o.a. worden verhoogd door de energie-index te verbeteren. Wij kunnen u een advies op maat geven van hoe een woning een hogere energie-index en /of hoger energielabel kan behalen waarmee dan meer punten kunnen worden behaald in de puntentelling. Wij helpen u graag met het bepalen van de energie-index. Vraag hiernaast een vrijblijvende offerte aan!

Korting bij afname meerdere diensten

Indien u voor de verkoop of verhuur meerdere diensten afneemt kunnen wij een korting aanbieden. Indien u bijvoorbeeld naast de energie-index berekening en het energielabel ook een puntentelling, meetrapport en/of Floorplanner plattegrond afneemt profiteert u van de scherpste prijzen.

Logo QBIS kwaliteitsregister voor energie-index