Energielabel kantoor bepalen? Duresta helpt!

De adviseurs en inspecteurs van Duresta verzorgen alle berekeningen en rapportages die nodig zijn voor de aanvraag van de omgevingsvergunning, verkoop of verhuur. Wij zijn als bedrijf gecertificeerd bij de SKW Certificate en geregistreerd partner van MVO Nederland. Al onze inspecteurs staan ingeschreven in het kwaliteitsregister voor de bouw- en installatiesector QBIS. Bij ons kun je dus rekenen op objectieve en onafhankelijke inspecties, eerlijke en praktische adviezen en een optimale prijs/kwaliteitsverhouding. Ook als je een energielabel voor een kantoor wilt aanvragen ben je bij Duresta aan het juiste adres. Voor zowel particulieren als zakelijke opdrachtgevers leveren wij onze diensten. Profiteer van de zekerheid van een gecertificeerd adviesbureau en schakel Duresta in! Neem voor meer informatie of voor het bespreken van de mogelijkheden contact met ons op en wie weet spreken we elkaar snel.

Impressie exterieur kantoortransformatie te Dordrecht

Als jij het energielabel voor een kantoor wilt aanvragen zit je bij Duresta goed

Het energielabel geeft de energieprestatie van een kantoor weer in de klasse A++++ tot en met G., waarbij A++++ energiezuinig is en G energie-onzuinig. Wanneer je het energielabel van een kantoor wil laten bepalen, inspecteert een gecertificeerd adviseur onder andere de luchtbehandeling, koeling, verwarming, verlichting, aanwezigheid van isolatie en maatvoering van vloeren, muren, ramen, panelen, deuren en daken. Vanaf 1 januari 2021 wordt er één methode gebruikt voor het berekenen van deze energieprestatie en die is uitgewerkt in de NTA8800. De uitkomst van de berekening is een energielabel (letter) en drie BENG-indicatoren (getallen). De BENG-indicatoren hebben betrekking op de energiebehoefte van het kantoor, het primair energieverbruik en het aandeel hernieuwbare energie. Het is belangrijk om een energielabel voor een kantoor te hebben, omdat er een boete opgelegd kan worden wanneer er bij verkoop of verhuur geen energielabel aanwezig is. Daarnaast kiezen huurders en investeerders steeds vaker voor energiezuinige bedrijfspanden, omdat deze gemakkelijker te verhuren zijn en meer waardevast zijn. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. 

Duresta: vraag hier het energielabel voor jouw kantoor aan

In de richtlijn voor het energielabel voor bedrijfspanden zijn enkele vrijstellingen opgenomen, zoals gebouwen die ten hoogste twee jaar worden gebruikt, alleenstaande gebouwen met een gebruiksoppervlakte van minder dan 50 vierkante meter of gebouwen die worden gebruikt voor erediensten en religieuze activiteiten. In het grootste gedeelte van de bedrijfspanden is een energielabel verplicht en wanneer hier niet aan wordt voldaan, kan een bestuurlijke boete worden opgelegd. Bij Duresta houden we ons bezig met het realiseren van stukken die nodig zijn voor de verkoop, verhuur, verduurzaming, nieuwbouw en transformatie van vastgoed. Neem hier een kijkje in ons portfolio om te bekijken met wat voor projecten wij ons eerder bezig hebben gehouden. Wil je meer weten over het energielabel voor een kantoor en wil je deze door ons laten bepalen? Of wil je weten wat wij verder voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op en dan zien we elkaar snel!