Wilt u een meer punten behalen voor de puntentelling? Wilt u een betere energie-index behalen voor de puntentelling of voor de STEP subsidie? Dan is de verbeterstaat een uitermate geschikt product. De verbeterstaat staat ook wel bekend als maatwerkadvies.

Wat is een verbeterstaat?

Met een verbeterstaat wordt met een aantal maatregelenpakketten inzichtelijk gemaakt hoe u een hogere puntenscore en/of een betere energie-index kunt realiseren. Per maatregelenpakket staat vermeld wat de nieuwe energie-index wordt. Daarnaast wordt per maatregelenpakket vermeld hoeveel punten er volgens het woningwaarderingsstelsel aan de betreffende woning kunnen worden toegekend. Wij zoeken altijd naar de meest geschikte combinaties van maatregelen zodat u tegen een zo rendabel mogelijke investering de woning kunt aanpassen. Uiteraard kunnen wij daarbij ook rekening houden met de wensen en voorwaarden van de opdrachtgever.

Wanneer een verbeterstaat?

Een verbeterstaat is in de volgende situaties interessant:

  • Indien uw huurwoning in de huidige situatie volgens de puntentelling niet voldoende punten heeft voor verhuur in de liberale huursector.
  • Indien u wilt weten hoe uw woning een hogere energie-index kan behalen.

Waarom een verbeterstaat?

Geeft in een aantal varianten aan met welke maatregelen meer punten kunnen worden behaald in de puntentelling.

  • Geeft in een aantal varianten aan met welke maatregelen uw (huur)woning een hogere energie-index kan behalen.
  • Geeft in een aantal varianten aan met welke maatregelen uw (huur)woning energiezuiniger en comfortabeler kan worden gemaakt.
  • In tegenstelling tot een maatwerkadvies is een verbeterstaat een verkorte weergave waarin verbeteringen en de daarbij behorende resultaten worden weergegeven. Kort, praktisch en overzichtelijk.

Verschil verbeterstaat en maatwerkadvies

De verbeterstaat© is door Duresta ontwikkeld vanuit de behoefte uit de markt. Een standaard maatwerkadvies bestaat namelijk grotendeels uit standaard teksten en onduidelijke grafieken en tabellen. Heel veel ballast terwijl er uitsluitend behoefte is aan slechts 1 tabel, namelijk een tabel waarin staat welke maatregelen genomen moeten worden met de daarbij behorende resultaten. Daarom hebben de verbeterstaat ontwikkeld. Een helder overzicht en specificatie van maatregelen en de daarbij behorende resultaten.