Wat is een verbeterstaat?

Met een verbeterstaat wordt met een aantal maatregelenpakketten inzichtelijk gemaakt hoe u een beter energielabel kunt realiseren. Per maatregelenpakket staat vermeld wat de nieuwe energielabelklasse wordt. Daarnaast wordt per maatregelenpakket vermeld hoeveel punten er volgens het woningwaarderingsstelsel aan de betreffende woning kunnen worden toegekend.

Wij zoeken voor het verbeteradvies altijd naar de meest geschikte combinaties van maatregelen. Op deze manier kunt u de woning met een zo rendabel mogelijke investering verbeteren. Indien u al weet welke maatregelen u wilt realiseren kunnen wij dit berekenen en opnemen in de resultaten.

Waarom een verbeterstaat?

  • Een verbeterstaat geeft in een aantal maatregelenpakketten aan met welke maatregelen uw woning een hoger energielabel kan behalen.
  • Een verbeterstaat geeft in een aantal varianten aan met welke maatregelen uw woning energiezuiniger en comfortabeler kan worden gemaakt.
  • In tegenstelling tot een maatwerkadvies is een verbeterstaat een verkorte weergave waarin verbeteringen en de daarbij behorende resultaten worden weergegeven. Duidelijk, praktisch en overzichtelijk.

Verschil verbeterstaat en maatwerkadvies

De verbeterstaat is door Duresta ontwikkeld vanuit de behoefte uit de markt. Onze opdrachtgevers hadden behoefte aan een korte rapportage waarin per maatregelenpakket de beste opties zouden worden weergegeven. Het resultaat is een korte rapportage waarin per maatregelenpakket duidelijk en overzichtelijk wordt gespecificeerd welke materialen, merken en types moeten worden toegepast.

Het standaard maatwerkadvies dat in de markt wordt aangeboden betreft een uitgebreid rapport met veelal standaardteksten en onduidelijke tabellen en grafieken. Voor het maatwerkadvies wordt vaak gebruik gemaakt van de standaardtemplate die door de softwareleveranciers beschikbaar wordt gesteld.